Γράμματα για τον Cezanne Rainer Maria Rilke

ISBN:

Published:

Paperback

119 pages


Description

Γράμματα για τον Cezanne  by  Rainer Maria Rilke

Γράμματα για τον Cezanne by Rainer Maria Rilke
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | 119 pages | ISBN: | 4.61 Mb

Τι είδε ο Ρίλκε στον Σεζάν- Να ένα ενδιαφέρον θέμα. Διότι πραγματικά ο Ράινερ Μαρία Ρίλκε (1875-1926) επισκέφθηκε την πρώτη μεγάλη αναδρομική έκθεση του άγνωστου ακόμη Paul Cezanne, τον Οκτώβριο του 1907 στο Παρίσι, και τις εντυπώσεις του από αυτήMoreΤι είδε ο Ρίλκε στον Σεζάν- Να ένα ενδιαφέρον θέμα. Διότι πραγματικά ο Ράινερ Μαρία Ρίλκε (1875-1926) επισκέφθηκε την πρώτη μεγάλη αναδρομική έκθεση του άγνωστου ακόμη Paul Cezanne, τον Οκτώβριο του 1907 στο Παρίσι, και τις εντυπώσεις του από αυτή την έκθεση τις κατέθετε, σχεδόν καθημερινά, σε επιστολές που έγραφε στη γυναίκα του.

Δεν περιορίζεται, όμως, ο Γερμανός ποιητής μόνο στις παρατηρήσεις σχετικά με τη ζωγραφική τέχνη του Γάλλου Σεζάν: Έχοντας επιλέξει το Παρίσι ως χώρο εκούσιας μοναξιάς ή εξορίας, με τη βοήθεια και της γνωριμίας του με το έργο του ζωγράφου αρχίζει να ανακαλύπτει την ουσία του εαυτού του, πράγμα που θα επηρεάσει και τις απόψεις του για την τέχνη. Τα κείμενα αυτά μεταφράζονται για πρώτη φορά στη γλώσσα μας.Ν. Ντ-ςΤα Γράμματα για τον Cesanne που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη γλώσσα μας, είναι μία από τις γνωστότερες σειρές επιστολών του Ρίλκε, ακριβώς γιατί περιέχουν μερικές από τις χαρακτηριστικότερες σκέψεις του Ρίλκε για την τέχνη της ζωγραφικής και την τέχνη γενικότερα.

Με αφορμή την πρώτη μεγάλη αναδρομική έκθεση με έργα του Σεζάν, ο Ρίλκε γράφει, από το Παρίσι όπου ζει, μια σειρά επιστολών στη γυναίκα του, τη γλύπτρια Κλάρα Βέσχοφ, στις οποίες μιλά για την τέχνη και τη ζωγραφική, για τη ζωή του στο Παρίσι.Enter the sum

Related Archive Books

  1. 01.12.2011The Magic Bed
  2. 14.03.2015Il solitario


Related Books


Comments

Comments for "Γράμματα για τον Cezanne":


privacidadpractica.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us