De reizigers op de imperiaal Louis Aragon

ISBN:

Published:

Paperback

677 pages


Description

De reizigers op de imperiaal  by  Louis Aragon

De reizigers op de imperiaal by Louis Aragon
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, RTF | 677 pages | ISBN: | 8.13 Mb

Ik was in de stemming om te filosoferen, want alles had voor mij een bittere smaak. Ik bedacht dat deze imperiaal een goed beeld was van het leven, of liever dat de hele omnibus dat was. Er zijn namelijk twee soorten mensen op aarde, zij die zoals deMoreIk was in de stemming om te filosoferen, want alles had voor mij een bittere smaak. Ik bedacht dat deze imperiaal een goed beeld was van het leven, of liever dat de hele omnibus dat was.

Er zijn namelijk twee soorten mensen op aarde, zij die zoals de mensen op de imperiaal worden meegevoerd zonder dat ze enig benul hebben van de machine waarin ze zich bevinden, en de andere die op de hoogte zijn van het mechanisme van het monster, en die daaraan morrelen…De reizigers op de imperiaal omvat het levensverhaal van de individualist Pierre Mercadier. Begiftigd met een goed verstand en een scherpe blik neemt hij de wereld om hem heen waar.

Een turbulente wereld vol veranderingen in de periode 1889-1914, die begint met het optimisme van de Wereldtentoonstelling in Parijs en uitloopt op het fiasco van de Eerste Wereldoorlog. De grote gebeurtenissen weerspiegelen zich in de tragische levensloop van Mercadier, die, op zoek naar liefde en vrijheid, huis en haard verlaat om zijn geluk in Venetië en Monte Carlo te beproeven.Aragon baseerde zich bij het schrijven van dit veelomvattende boek op de monde réel. Met voor elke scène een eigen stijl schetst hij een prachtig beeld van het Frankrijk van het fin de siècle in al haar facetten.

Het gebrek aan gemeenschapszin, het onvermogen contact te leggen verleent de roman diepgang. De roman werd opgenomen in de prestigieuze Pléiade-reeks en geldt momenteel als een van de belangrijkste romans uit de Franse literatuur van de twintigste eeuw. Deze uitgave bevat de eerste vertaling in het Nederlands.‘Wat je me daar te lezen hebt gegeven is van een grootsheid die geen commentaar behoeft.’ – Jean PaulhanEnter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "De reizigers op de imperiaal":


privacidadpractica.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us