Dekalogi: raamatullisen etiikan perusteita Timo Veijola

ISBN: 9519217045

Published:

Paperback

253 pages


Description

Dekalogi: raamatullisen etiikan perusteita  by  Timo Veijola

Dekalogi: raamatullisen etiikan perusteita by Timo Veijola
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, RTF | 253 pages | ISBN: 9519217045 | 3.27 Mb

Dekalogi eli kymmenen käskyä on yksi Vanhan testamentin keskeisimpiä tekstejä. Sen vaikutus myöhempään historiaan ja yhteiskuntaan on ollut suurempi kuin yhdenkään toisen Vanhan testamentin tekstin. Vaikka dekalogi on tuttu teksti, se ei oleMoreDekalogi eli kymmenen käskyä on yksi Vanhan testamentin keskeisimpiä tekstejä. Sen vaikutus myöhempään historiaan ja yhteiskuntaan on ollut suurempi kuin yhdenkään toisen Vanhan testamentin tekstin. Vaikka dekalogi on tuttu teksti, se ei ole menettänyt ajankohtaisuuttaan. Viime vuosina jälleen herännyt eettisten perusarvojen etsiminen on teologisessa tutkimuksessa kääntänyt katseet myös kymmeneen käskyyn.

Missä mielessä ne sisältävät perusarvoja, joilla on merkitystä myös tämän ajan ihmiselle? Ennen kuin tähän kysymykseen voidaan vastata, on selvitettävä, millä tavalla dekalogin käskyt ovat aikanaan syntyneet ja millainen asema niillä oli muinaisen Israelin elämässä.

Uusin tutkimus on pystynyt tuomaan näihin kysymyksiin uutta ja usein yllättävääkin tietoa. Tässä kirjassa pääpaino on käskyjen kirjallisessa tutkimuksessa, mutta lisäksi otetaan huomioon myös käskyjen myöhempi vaikutushistoria juutalaisuuden piirissä, Uudessa testamentissa sekä Lutherilla. Samalla on pyritty siihen, että myös käskyjen ajankohtainen merkitys tulisi näkyviin.Kirjoittaja oli Helsingin yliopiston Vanhan testamentin eksegetiikan professori 1985-2005.

Kirja perustuu hänen teologisessa tiedekunnassa pitämiinsä luentoihin.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Dekalogi: raamatullisen etiikan perusteita":


privacidadpractica.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us